Tørring af frugt

Efter plukning og afpulpning af kaffebærene gærer kaffen normalt natten for at løsne slimlaget på bønnerne.

Derefter "vasker" man bønnerne inden de tørres ned, så de kan opbevares på et lager.

Nedtørring foregår normalt på store "patioer", der ligger i tørre områder, ofte langt fra kaffeplantagerne.

Nedtørring af kaffe tættere på bøndernes plantager kan betyde, at man ikke skal transportere kaffe til de store pladser med det samme.

Derfor har vi været på udkik efter metoder til nedtørring helt lokalt.

I den forbindelse har vi i samarbejde med SolarVenti A/S i januar og februar 2018 prøvekørt en prototype på et lille tørreanlæg, der kan bruges på den enkelte plantage.

Tørreanlægget kan bruges til kaffe, men også til andre afgrøder, f.eks. bønner, kakao og frugt.

Vi vil gerne optjene mere erfaring med tørreanlægget og vi har derfor søgt finansiering af et pilotprojekt med tørring af frugt.

Se mere om dette her.